zondag 14 juni 2015

Voorkom waterschade en benut je kastruimte goed.

Waterschade in de keuken is een probleem dat voor een groot deel voorkomen kan worden.
Bij installatie van de keuken wordt het aansluiten van de spoelbak, vaatwasser en boiler of Quooker vaak door de installateur gedaan nadat de keuken door de keukensteller is geplaatst.

Helaas is er niet altijd overleg over het gebruik van de kast waarin de installatie wordt gemaakt, de spoelkast.
De keukensteller zorgt er voor dat de keuken goed staat en daar stopt vaak zijn verantwoordelijkheid. De installateur heeft maar één opdracht, zorgen dat de water toe- en afvoer wordt aangesloten. En hierdoor wordt vaak geen rekening gehouden met de ruimte in de kast die overblijft.

De kastruimte onder een spoelkast wordt hierdoor een verzamelvak van allerhande schoonmaakmiddelen en bakjes.
En zo vaak bij rommelkastjes gaat er meer in de kast dan dat er ruimte voor is.
Met gevolg dat de spullen de ruimte zoeken en tegen leidingen gaan drukken.
In de loop der tijd zal de leiding worden weggeduwd en gaan lekken. Een veel voorkomend lekkageprobleem is de overloopset van boilers en andere verwarmingsunits zoals kokendwaterboilers.

De standaard meegeleverde flexibele leiding en de trechter van de overdrukset wordt eenvoudig schuingedrukt en het water uit de set loopt dan in de kast in plaats van in de trechter.

Omdat de kast toch al te vol staat wordt de lekkage meestal pas ontdekt als het water uit de kast loopt. De spoelkast, keukenplint, front en soms ook de vloer zijn dan al beschadigd en moeten worden vervangen.

Kosten voor het herstellen kunnen voorkomen worden door meer tijd te besteden bij het installeren van de keuken. Tijdens de plaatsing bent u iets meer geld kwijt omdat de installatie meer tijd kost.
Maar hiervoor krijgt u meer bruikbare kastruimte omdat er nog een plank of lade geplaatst kan worden.

Gebruik de spoelkast effectief en benut alle aanwezige ruimte én voorkom kosten in de toekomst.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten